Kosten

Zorgconsulten

  • Zorgconsulten

    Tijdens kantoortijden zijn

    • € 80 per uur btw-vrij

     

    Buiten kantoortijden zijn

    • € 95 per uur btw-vrij

Coaching en mediation

  • Coaching

    Tijdens kantoortijden zijn

    •  120€ per uur btw-vrij

     

    Buiten kantoortijden zijn

    •  130€ per uur btw-vrij

Onderzoeken, Assessments, Presentaties en Trainingen

  • Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

    Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken.

Plakbriefjes

  1. Gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd
  2. De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.
    De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes
  3. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente
  4. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’.
  5. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.
  6. Ik lever onverzekerde zorg omdat ik mijn cliënten dan meer kan bieden: zo kan ik bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.
  7. Beroeps- of bedrijfskosten. Het kan ook verrekkend worden onder beroeps- of bedrijfskosten. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.